Tora Tejes strömming

30 rensade strömmingar2 knippor dill1 stor gul lök5 lagerblad15 kryddpepparkorn20 vitpepparkorn5 nejlikorskivor från två fina citronermalen svartpepparhackad dill och salt1 dricksglas fyllt med 2 pressade vitlöksklyftor, 0,5 dl ättikssprit och 0,5 dl vatten.

Mat & dryck1998-11-23 10:56
Lägg större delen av dillen klippt i mindre bitar i botten på en låg vid kastrull. Varva skivorna från löken med kryddorna och sist citronskivorna.
Klipp ryggfenan från strömmingarna och rulla dem med huvudändan inåt. Lägg dem tätt intill varandra. Krydda med lite salt, vitlök och svartpeppar och häll över vatten och ättika. Låt koka upp och sedan sjuda under lock 12 min.
Servera genast med kokt skalpotatis, knäckebröd och öl. Blir det något över är det gott att äta kallt. När man då tar strömmingen ur kylskåpet ligger den i den gelé som spadet stelnat till.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!