Tomatsoppa med bönor och kycklingjärpar

(4 portioner) 1 gul lök2 vitlöksklyftor1 morot1 grön paprika1 burk cocktailtomater, 400 g7-8 dl grönsaksbuljong, ekologisk1 burk sojabönor, 400 gsalt och nymalen svartpepparKycklingjärpar400 g kycklingfärs1 liten gul lök½ citron1 tsk torkad timjansalt och nymalen svartpeppar

Mat & dryck2009-01-15 09:09
Hacka grönsakerna och fräs det lätt i lite olja i en stor gryta. Häll i tomaterna med spad samt buljongen och låt det sjuda utan lock i ca 5 minuter. Mosa tomaterna lätt med en sked på grytans kanter. Häll av och skölj bönorna och tillsätt dem. Hacka löken till järparna och blanda med färsen. Tillsätt pressad citron, timjan och salt och peppar. Rulla åtta järpar med vattensköljda händer och bryn dem lätt i lite olja ett par minuter runtom. Lägg i det i soppan utan att röra om och lägg på locket. Sjud soppan i ca 15 minuter. Kontrollera med ett snitt i en av järparna att de är genomkokta och inte rosa inuti.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!