Tarte tatin av plommon

(4 portioner)En fransk klassiker som vanligtvis görs på äpplen. Snabblagad och knäckigt god. Se upp för sockret som kan stänka när du har i plommonen. Vaniljsås, vispad grädde eller glass hör till.500 g urkärnade och klyftade plommon50 g smör1 dl råsocker, alt strösocker1 paket kyld smördeg, 250 g

Mat & dryck2005-08-31 23:33
Sätt ugnen på 225 grader. Hetta upp smöret i en gjutjärnspanna med järnhandtag tills det tystnar. Rör i sockret och låt det bli bubbligt. Tillsätt plommonklyftorna och låt de koka med i sockerblandningen 2­3 minuter. Tag pannan av värmen och lägg över degen. Skär bort överflödig deg runt kanterna. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter tills degen fått färg. Låt pajen svalna cirka 20
minuter innan du med hjälp av en tallrik vänder den upp och ned. Bjud den ljummen med vaniljsås, glass eller vispad grädde till.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!