Svenska crepes crevettes

4 personer, cirka 8 laggarPannkakor:4 ägg3 dl mjölk2 dl vetemjöl1 tsk saltFyllning:1 röd lök1 fint, syrligt äpple1/2 tsk curry1 tsk vetemjöl1 1/2 dl gräddeRäkor, cirka 400 g, gärna handskalade i lake. Alternativt färska räkor som man skalar själv. Totalt ska det vara cirka 200 gram räkor utan lake och skal.Nypa flingsalt.

Mat & dryck2008-09-11 08:18
Blanda alla ingredienser till pannkakorna i en bunke och vispa tills smeten blir klimpfri. Låt gärna smeten stå och vila en halvtimme före stekning.
Smörj rikligt med smör mellan varje lagg. Använd drygt 1/2 dl smet till varje lagg och stek dem gyllenbruna på båda sidorna, gärna i en ganska liten stekpanna.

Finhacka löken och fräs den mjuk i smör på svag värme. Jag brukar även ha i några sockerkorn när jag steker lök för smakens skull.
Hacka äpplet i små bitar och fräs med någon minut.
Pudra över 1/2 tsk curry och red av med 1 tsk vetemjöl.
Späd med 1,5 dl grädde, jag använder vispgrädde, och låt småputtra någon minut tills fyllningen tjocknat något.
Slutligen, häll av laken och häll i räkorna, alternativt färska räkor som man har skalat själv (totalt cirka 200 gram utan lake och skal).
Strö över någon nypa flingsalt om inte räkorna ger tillräcklig sälta.

Gör pannkaksrullar och servera. Det går bra att steka pannkakorna i förväg, men då kan man sätta in de fyllda pannkaksrullarna i ugnen ett tag så att allt blir varmt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!