Svampsoppa
(4 port)Ca 1,5 l rensad blandsvamp eller ca 5 dl förvälld svamp i skivor eller bitar(fryst eller från burk)1-2 gula lökar2-3 msk margarin3 msk vetemjöl1 1/4 l vatten + svampspad2 buljongtärningar1-1,5 dl grädde, salt(2-3 msk torr sherry)
Skala och hacka löken.
Fräs svamp och lök i margarin i en gryta tills fettet är klart och det börjar ''knäppa'' i det. Strö över mjöl och rör om. Späd med hälften av vätskan (svampspad och vatten).
Koka upp under omrörning.
Tillsätt resten av vätskan, smulade buljongtärningar och en del av grädden.
Koka upp och koka under lock på svag värme, ca 15 min. Tillsätt resten av grädden. Smaka av soppan med salt, ev sherry och nymalen peppar.
Bjud soppan nylagad, ev med några skivade färska champinjoner som garnityr.
Servera bröd till, ev varma ostsmörgåsar.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!