Svamprisotto med Västerbottenost, 4 port

4 dl avorioris, 1 gul lök, ca 300 g färsk svamp (kan bli knepigt, men det går att köpa)1 vitlöksklyfta, 1 l vatten, 1,5 msk kycklingfond, 1 dl västerbottenost, 2 msk olivolja salt & vitpeppar.

Mat & dryck2008-08-27 00:02
Koka upp vatten och fond till buljongHacka och fräs lök i olja. Vänd ner svampen (rensad och i bitar) och fräs ett par minuter så att svampen ångas av. Tillsätt ris och pressa i vitlöksklyftan. Sänk värmen och späd med någon dl buljong och låt det koka in under omrörning. Fortsätt sedan med mer buljong som får koka in i omgångar. När all buljong tillsatts, lägg på lock och vänta ca en kvart. Rör ner riven ost. Salta och peppra
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!