Supersnabb lax i grilljärn med färgglatt ris

Ingredienser (4 port)4 port ris½ - 1 röd paprika50 gram färsk bladspenat4 laxfiléer CitronSalt och vitpepparServera gärna med en kall sås av gräddfil med dill, salt, vitpeppar och lite citron och morotsstavar

Foto: Tor Johnsson

Mat & dryck2009-01-30 16:04
Koka riset enligt beskrivning på förpackningen. Hacka under tiden paprikan i tärningar om ca ½ cm och strimla bladspenaten. Värm upp grilljärnet och lägg ned laxfiléerna. Pressa över saft från citronen och krydda med salt och vitpeppar efter smak.

Blanda ingredienserna till den kalla såsen medan laxen blir färdig. Det vill säga då den inte längre är röd och genomskinlig i köttet, utan blekt vitrosa. När riset är färdigt, blanda det med bladspenaten och paprikan. Servera sedan med lax, den kalla såsen och morotsstavar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!