Strömmingsflundror

(4 port)Stek gärna lite extra flundror och lägg in av det som inte går åt. Gott en varm dag med nykokt potatis eller bara på en hårdbrödmacka.600 g strömmingsfilé1 tsk saltFörslag till fyllningar:Citronsmör: 50 g mjukt margarin, 1 msk pressad citron, 1 krm salt, lite vitpeppar.Dillsmör: 50 g mjukt margarin, finhackad dill, 1 krm salt, vitpeppar.Rädissmör: 50 g mjukt margarin, 1 bunt rädisor, hackade, 1 krossad vitlöksklyfta, 1 krm salt.

Mat & dryck1998-11-23 15:45
Lägg filéerna med köttsidan upp. Strö på salt. Rör samman önskad fyllning.
Fördela på filéerna. Lägg samman dem två och två. Blanda 1 dl fint rågmjöl med 1 tsk salt. Vänd flundrorna i blandningen. Låt paneringen torka en
stund.
Stek flundrorna i margarin i en stekpanna, ca 3 min per sida.
Bjud dem nystekta med koka potatis eller potatismos och gärna en sallad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!