Stekt sparris med rökt laxrom

(4 portioner) Du kan även grilla den vackra primören på grillen. Prova att byt ut laxen mot lufttorkad skinka en annan gång.2 buntar grön sparris200 g kallrökt lax i skivorrucolasallatkallpressad rapsoljarostade solrosfrön eller pinjekärnorflingsalt och nymalen svartpeppar

Stekt sparris med rökt lax.

Stekt sparris med rökt lax.

Foto: Nina Leijonhufvud

Mat & dryck2006-05-31 18:04
Skölj och ansa sparrisen. Hetta upp lite kallpressad rapsolja och stek sparrisen 4—5 minuter. Vänd en gång. Skölj och torka rucolan. Blanda den med lite rapsolja och salt och peppar. Fördela rucolan och sparrisstjälkarna på fyra vackra tallrikar med en laxskiva runt om. Toppa med lite rostade solrosfrön eller pinjekärnor. Salta och peppra.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!