Stekt fiskfilé med räkor och grönt

(4 port)Ca 600 g färsk eller fryst fiskfilé (tina fryst)400 g frysta räkor med skal/tinade2 tomater1 spansk peppar0,5 squash2 vitlöksklyftor50 g pinjenötteridealmjöl till paneringsalt, citronpeppar

Mat & dryck2002-03-14 00:01
Skala räkorna. Skölj tomaterna. Kärna ur och hacka den spanska pepparn samt skala och hacka vitlöken. Tärna tomater och squash. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Passa dem så att de inte blir brända. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Fräs spansk peppar, vitlök och squash ett par minuter. Tillsätt tomaterna och låt allt bli varmt. Blanda ner räkor och nötter. Salta och peppra fiskfiléerna. Vänd dem i idealmjöl. Stek dem ca 2 min per sida i flytande margarin i stekpanna. Servera dem alldeles nystekta med räk- och grönsaksblandningen och nykokt potatis.

Tips på tillbehör till stekt fisk:

Persikochutney: Skala och finhacka 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor. Fräs löken i olja i en kastrull. Låt 1 burk konserverade persikor (420 g) rinna av. Tärna dem fint. Låt persikorna fräsa med löken en kort stund. Tillsätt 1 msk äppelcidervinäger, 0,5 msk flytande honung, 1 tsk färsk riven ingefära, 1 krm cayennepeppar, 0,5 tsk salt och 1 krm nymald svartpeppar. Låt puttra ca 5 min. Serveras varm eller kall. (4 port)

Rödgrönt: Finhacka 2 dl inlagda rödbetor och blanda med 1 dl hackad gräslök och 1 dl avrunnen kapris. Fräs ev detta en kort stund innan blandningen serveras till den nystekta fisken. (4 port)

Vitlökssås: Lägg 1 äggula i en skål. Vispa ned droppvis 2 msk rumsvarm olja. Blanda ned 1 tsk fransk senap, 0,5-1 msk pressad citronsaft, 2 msk färsk hackad basilika, 2 dl gräddfil, ca 3 pressade vitlöksklyftor. Smaka av med salt och peppar. Ställ såsen kallt en stund. Servera till nystekt fisk, kokt pressad potatis och fräst hel spenat.

Mexifräs: Skala och hacka fint 2 gula lökar och 2 vitlöksklyftor. Skölj, kärna ur och strimla fint 2 röda paprikor. Smält lite fett i en kastrull och fräs lök och paprika några minuter under omrörning. Blanda ner 5 dl majskorn (om konserv används/ låt rinna av), 1 tsk chilipulver, 2 tsk spiskummin, 1 tsk salt och 1 krm chilipeppar. Kärna ur, skala och tärna fint 2 avokador. Blanda ner dem och fräs helt lätt. Stänk över saft av 1 lime (ca 1 msk).
(4 port)
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!