Sparrispotatis

1/2 vitt formbröd25 g ekologiskt osaltat skira smörhavssalt240 g skalad sparrispotatis60 g ekologiskt osaltat smör1 msk finhackad schalottenlökhavssalt och nymald svartpeppar

Mat & dryck2005-02-23 20:53
Skär brödet i 2 mm tunna skivor och skär ut 4 rektanglar à 4,5 x 11 cm. Lägg på silpat eller bakplåtspapper, pensla med skirat smör, salta och täck med silpat eller bakplåtspapper. Rosta gyllene i ugn, 175º. Lägg på papper för att torka.
Koka potatisen mjuk och häll av vattnet. Tryck till potatisen med en gaffel och vänd i smör, schalottenlök, salt och peppar. Fördela potatisen i 4 rektangulära formar 3,5 x 10 cm och plasta varje form, ställ åt sidan till servering. Vid servering: Pensla fisken med olivolja, salta och peppra. Baka fisken i ugn, 110º till 40º innertemperatur.
Värm grönsakerna i ugn, 110º. Värm också potatis i ugn, 110º.
Upplägg: Placera fisken till vänster på 4 varma platta tallrikar. Placera grönsakerna i mitten av tallriken bredvid fisken, ta av formarna. Placera potatisen på en krutong bredvid grönsakerna, ta av formarna, lägg på en krutong. Skumma musselsåsen och lägg en matsked skum på grönsakerna, servera resten à part. Lägg en dillkvist på grönsakerna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!