Sparrisfritatta med parmesanost
1 st ger ca 4 portioner på bufféFestomelett från Italien. Den som har en flaska tryffelolja hemma kan passa på att använda den till smaksättning till den här rätten.100 g färsk grön sparris1 msk olivolja 4 ägg3 msk matlagningsgrädde4 msk riven parmesanost1 näve sköljd rucolasallatev lite tryffelolja1 krm sockerflingsalt och nymalen svartpeppar
Sparrisfritatta med parmesanost.
Foto: Sven-Olof Ahlgren
Skölj och skär bort den nedersta delen av sparrisen. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek sparrisen hastigt. Vispa ihop ägg och grädde med ett kryddmått socker, lite salt och häll över. Sänk värmen och låt omeletten stelna långsamt. Dra med en gaffel i smeten och vicka pannan lite så all vätska koagulerar. Vänd omeletten med hjälp av ett stort fat och stek den hastigt på andra sidan. Strö på lite flingsalt och nymalen peppar. Toppa med parmesanost och rucola precis innan servering. Droppa gärna på lite tryffelolja.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!