Sorbettårta med mango och hallon

8-10 bitar1 påse mandelbiskvier50 g smör3 askar à 1/2 l sorbet, t ex hallon, citron och mango1 paket, 250 g fryst tärnad mango1 paket, 250 g frysta hallonev frostade rosor, se beskrivning

Mat & dryck2006-06-22 00:00
Låt sorbeten bli något mjuk i rumstemperatur. Kör biskvier och smör i en matberedare till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar kant. Bred en av sorbetsorterna på biskvibottnen och fördela mangon över. Bred sedan över de två återstående sorterna, en i taget. Blir sorbeterna för lösa under tiden kan du frysa lagren en halvtimme mellan varven. Frys tårtan över natten. Garnera med frysta hallon och låt tårtan stå i rumstemperatur cirka 15 minuter innan servering. Dekorera gärna med frostade rosenblad och rosor. Tag bort den löstagbara kanten och skölj en tårtspade eller kniv i hett vatten och skär bitar när tårtan mjuknat något.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!