Soppa soljanka
(6 pers) 2 liter vatten2 potatisar2 ättiksgurkor20 g bacon2 prinskorvar1 kycklingfilé1 gul lök1 morot1 msk tomatpuré2 buljongtärningar1 msk olja16 svarta urkärnade oliver1 liten citron8 små knippen färsk persilja
Skär kycklingfilén i tärningsstora bitar och lägg i vattnet, låt koka 5—7 min. Skala och skär potatisen i bitar, koka på hög värme i 5 min.
Skär i små bitar lök och morot, stek i oljan i stekpanna tills de är mjuka.
Häll i tomatpuré, blanda sedan ner i kastrullen med kycklingfilen.
Lägg i korv och bacon i små bitar. Skär gurkan i avlånga bitar, blanda ner.
Lägg i buljongtärningar och låt koka i 10 min på medelvärme.
Strö över persilja vid servering.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!