Snabbmat funkar alltid bäst

KRÖNIKA.Ibland får jag en känsla av att befinna mig mitt i en inspelning av Skilda världar. Det är när någon matglad person påpekar hur viktigt det är att matlagningen ska få ta sin tid.

Foto:

Mat & dryck2007-09-20 00:01
Ofta är det en man. Och det händer inte sällan sedan en tid tillbaka. Förmodligen en sund motreaktion på skräpmat och uppvärmda mikroköttbullar.

Men jag fattar inte grejen ändå. Långkok i all ära och kommentaren att det går bra att göra annat när grytan kokar. Men vilken tid jag ska ta av. Vilket liv är det som rekommenderas? Varje dag ska det stå middag på bordet och ekvationen går inte ihop. Bara det att vänta på att potatisen ska koka upp kan göra att hungriga barn tappar humöret och de är inte roliga att tas med då. Om inte vardagen enbart ska bestå av jobb och kökstjänst måste middagen gå fort att laga samtidigt som den ska vara god och hyftsat nyttig. Därför drar vi igång vi tävlingen: Snabbmat.



Här är min favoritsnabbis:

Kyckling med mango
(4 pers)
4 kycklingfiléer
2 dl creme fraiche
2 msk mango chutney
2 msk soja
2 tsk sambal oelek
1 mango
1 purjolök
salt och peppar

Skär kycklingen i små bitar och stek, salta och peppra. Medan den steks kan du skära mangon i bitar. Och du hinner även skära purjolöken i sneda strimlor. Tillsätt creme fraiche, mango chutney, sambal oelek och låt småputtra lite. Tillsätt mango och purjolök. Tar högst 10 minuter att laga. Servera med ris, pasta eller quinoa (som ju tar lite längre tid att koka).
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!