Smörgåstårtans återkomst
Så här års saknas inte tillfällen att fira. Men vad ska man bjuda på gång efter annan? Smörgårstårta kan låta smetigt och 70-tal men inget kan vara mer fel.
Foto: Nina Leijonhufvud
Men det går faktiskt att göra goda smörgåstårtor med lite färre smaker.
Smörgåstårta har legat lite i glömska de sista åren bakom italienska bufféer och sallader. Men visst kan det vara bra mat att bjuda på så här i festtider. Och inte behöver det vara svårt heller. Med mindre mängd ingredienser och lite förberedelser har du maten klar till lunchbjudningen, studentmottagningen, dopet eller examensfesten.
Bäst är att göra tårtan klar så när som på det sista lagret och fyllningen. Svep in den i plastfolie och bred över det sista lagret och dekorera vid serveringen. Då hinner tårtan safta till sig och smakerna mogna.
Om du bara bjuder på smörgåstårta kan det vara gott med en sallad till och lite frukt efteråt. Tårta till efterrätt blir lite "tårta på tårta" om ni förstår mig rätt. Gör hellre en god fruktsallad eller bjud på fin glass och bär.
Självklara drycken är rosévin på traditionellt vis men även mousserande vin eller öl passar bra. Eller varför inte te.
Så kavla upp ärmarna och släng ihop en smörgåstårta till nästa party. Bekvämt, enkelt och gott.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!