Smalare paj

4 portioner)Med kesella i degen och bara lite flytande margarin blir det en betydligt smalare pajdeg med nyttigare fett än smör eller hårt margarin. Att använda massor av grönsaker till fyllningen gör pajen matigare. Osten behöver man bara ett par matskedar av om man använder lagrad.2 1/2 dl vetemjöl1/2 dl kruskakli1/2 dl flytande margarin1 burk, 250 g kesella, 10 procent1 krm saltÄggstanning:3 ägg1 dl lättmjölk3 msk riven mager lagrad ostsalt och nymald svartpepparFyllning:200 g skivade färska champinjoner2 hackade paprikor i olika färger1 finhackad gul lök1 tsk flytande margarin

Lättare paj med mindre fett än vanligt.

Lättare paj med mindre fett än vanligt.

Foto: Hans E Ericson

Mat & dryck2006-01-26 00:37
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader. Kör mjöl, kruskakli och margarin till smulor i matberedare. Blanda i kesella och salt och kör till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda pajskalet ca 10 minuter tills det får lite färg.
2. Gör under tiden fyllningen. Fräs svamp, paprika och lök i flytande margarin ca 5 minuter. Salta och peppra.
3. Vispa ihop ägg och mjölk med ost till äggstanningen.
4. Lägg fyllningen i det förgräddade pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda ytterligare ca 20 minuter tills äggstanningen stelnat. Blanda under tiden en matig sallad.þc>@9a Receptrubrik 1 rad:Lätta blåbärsmuffins
@8a Text rak utan indrag:(9 stora)
Att använda äppelmos eller katrinplommonpuré till bakning av mjuka kakor har jag lärt mig i USA. Då kan man dra ner betydligt på fettet. I dessa muffins är det dessutom bara hälften så mycket socker som i vanliga.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!