Smal cheesecake med passionsfrukt,

6-8 bitar12 digestivekex utan tillsatt socker3/4 dl flytande smör/rapsolja1 tsk kanel1 burk Kesella vanilj, 250 g1 burk cream cheese light, 200 g1/2 dl strösocker1 msk rivet citronskal4 ägg4 passionsfrukter

Mat & dryck2007-02-22 00:00
Sätt ugnen på 175 grader. Smula kexen grovt i matberedare eller i mortel. Mixa med smör/rapsolja och kanel till en smulig massa. Tryck ut den i botten på en form med löstagbar kant. Vispa ihop Kesella, cream cheese, socker och rivet citronskal. Knäck i äggen, ett i taget och blanda till en klumpfri smet. Häll smeten i formen och svep ett folieark runt botten i fall formen läcker. Grädda mitt i ugnen 50-60 minuter tills krämen stannat. Låt svalna. Gröp ur passionsfrukterna och bred ut över tårtan. Skär med en kniv runt kanterna och tag försiktigt bort formens kant.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!