Skärgårdslimpa
(2 st)Ett saftigt bröd som innehåller potatis.50 g jäst50 g margarin5 dl mjölk2 kokta kalla potatisar, ca 150 g0,5 dl sirap1,5 tsk salt1 msk stött kummin eller fänkålca 14 dl rågsikt
Ljumma till 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör om så att den löser sig. Tillsätt riven potatis, sirap, salt och kryddor. Arbeta in mjölet till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Arbeta degen på mjölat bakbord.
Dela den i två delar. Kavla ut till kakor och rulla samman som till rulltårta. På så vis blir det jämna, fina limpor. Lägg dem med skarven ner
på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckt, ca 30 min.
Grädda i ugn vid 200 grader, nedersta falsen, ca 30 min. Låt kallna under bakduk.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!