Skaldjurspaj

Pajdeg: 250 gr smör5 dl vetemjöl4 msk vattenFyllningen:600 gr oskalade räkor1 burk musslor i vatten, 250 gr200 gr schweizerost el. lagrad grevé1 dl hackad dill4 ägg1,5 dl kaffegrädde1,5 dl gräddfil0,5 dl riven parmesanost1/2-1 tsk salt

Mat & dryck2009-01-29 07:00
Skala räkorna, använd rommen. Låt musslorna rinna av, hacka dill, skär osten i tärningar. Sätt ugnen på 250 grader.
Nyp ihop ingredienserna till en pajdeg. Platta ut degen i pajform, ca 24 cm i diameter. Vispa sönder äggen, sätt till grädde och gräddfil och blanda väl.
Smaksätt med parmesan och salt. Spara några räkor till garnering. Fördela resten av räkorna, musslorna, dillen och osten i pajskalet. Slå på äggstanningen.
Ställ formen på galler längst ner i ugnen och grädda pajen i 30-35 min. Täck med folie på slutet om det blir för mycket färg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!