Schnitzlar

(4-5 personer) Kalv-eller fläskfilé, 1/2 kilo1 msk varmt vatten5 dl vetemjölflingsalt o svart-och vitpeppar2 ägg2 msk vattenolivoljasmörströbrödSås:3 dl vatten1 msk kycklingfond1 dl vitt vin2-3 msk kapris1 msk citronjuiceosaltat smör

Mat & dryck2008-11-13 06:54
Ansa filén, ta bort hinnor, skär i 3-4 cm tjocka skivor. Ta en liten fryspåse, ta i lite varmt vatten, knyt ihop påsen och banka köttet (på den runda sidan) med köttklubba tills bitarna är ungefär 1-2 cm i tjocklek.
Häll upp vetemjölet på tallrik, ha i en smula vitpeppar efter smak. Ta en djup tallrik, ha i äggen och vatten, vispa upp dem.
Salta och peppra köttet, lägg köttet i mjölet, sedan i äggblandningen och sist i ströbrödet.
Stek i olivolja+smör på medelvärme, cirka 1 1/2 min. på varje sida.
Använd nytt fett i stekpannan till varje ny omgång kött.
Ta ur köttet ur pannan, ha i vattnet, vispa runt. Ha i kycklingfond och det vita vinet, kapris och citronjuice, låt koka 2-3 min.
Ta av från plattan, ha i en klick osaltat smör efter en liten stund.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!