Sallad med stekt sparris och små kvisttomater

(4 portioner) 200-250 g färsk grön sparris2 kvistar små kvisttomater50 g blandade sallatsblad1 msk fin balsamvinäger, gärna Crema di balsamico, Zeta3 msk kallpressad rapsolja, alt olivolja1 msk solrosfrönflingsalt och nymalen svartpeppar

Ljummen sallad med sparris och kvisttomater.

Ljummen sallad med sparris och kvisttomater.

Foto: Staffan Claesson

Mat & dryck2006-03-23 00:00
Skölj och torka sparrisen och tomaterna. Skär av den nedersta lite torra delen på sparrisen. Hetta upp lite olja i en panna och stek grönsakerna hastigt på hög värme så de får lite färg. Skölj och torka sallaten. Lägg den i en skål. Vispa ihop balsamvingäger och olja. Blanda i de ljumma grönsakerna och vänd försiktigt runt med dressingen. Salta och peppra efter smak. Rosta solrosfröna i en torr panna ett par minuter. Fördela salladen på fyra tallrika och strö över fröna. Servera genast.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!