Saftiga kuvertbröd

(ca 32 st)Kuvertbröd att bjuda till sallad eller soppa. Variera utbakningen (se förslag).50 g jäst5 dl vatten, 37 grader250 g kesella mager1 tsk salt, 1 msk stött kummin4 dl grahamsmjöl, ca 10 dl vetemjöl

Mat & dryck1998-11-23 14:33
Smula jästen i degbunken. Ljumma vattnet till 37 grader. Häll över vattnet och rör om så att jästen löser sig.
Tillsätt kesella, salt, kummin, grahamsmjöl och vetemjöl till en smidig deg. Arbeta degen tills den släpper degbunkens kanter.
Jäs degen övertäckt ca 30 min. Ta upp degen på bakbordet och knåda den lätt.
Dela degen i 32 bullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Skåra ev bullarna. Eller lägg bullarna tätt tillsammans till en rund
kaka. Täck över med bakduk och jäs ca 30 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen vid 250 grader, ca 10 min. Bullkakan sätts in i ugn vid 250 grader, sänk sedan värmen till 200 grader och grädda ca 25 min. Låt kallna under bakduk.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!