Saffransquinoa som risotto

(6 portioner)3 dl ljus quinoa2 msk olivolja1/2 g saffran1 hackad gul lök2 hackade vitlöksklyftor1 dl vitt vin8 dl stark kycklingbuljong2 dl riven färsk parmesan­ost1 dl matlagningsgräddesalt och nymalen svart­peppar efter smakServera med till exempel:Rucola och skaldjur eller fräst svamp och bladspenat samt mer ost vid sidan av.

Mat & dryck2006-10-12 00:00


Gör så här:Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs saffran, lök och vitlök blankt utan att det tar färg. Häll i quinoan och vinet. Rör tills vinet kokat in. Häll i den varma buljongen och låt det koka med lock i ca 20 minuter tills väts­kan kokat in. Rör i ost och grädde. Smaka av med salt och peppar. Servera med något av förslagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!