Rostbiff med italiensk salsa på kronärtsskocka och prästost
(25 portioner) Salsan kan även användas till tunt skivad fläskfilé, kyckling eller lax.1,7 kg färdiggrillad rostbiff i tunna skivorKronärtskockssalsa2 vitlöksklyftor1 kruka bladpersilja1 ask rullade sardeller3 burkar kronärtskockshjärtan, 390 g stycksaft och finrivet skal av 1stor citron2 1/2 dl oliv-, eller kallpressad rapsolja1 förpackning XO Allerum prästost, 130 g flingsalt och nymalen svartpepparDessutom: 70 g rucola, sköljd och torkad200 g halverad pärltomater, alt körsbärstomaterfärsk oregano till dekoration
Hacka och mosa vitlöken med lite flingsalt och lägg i en stor skål. Hacka bladpersiljan, sardellerna och skär kronärtskockshjärtana i klyftor och blanda med vitlöken. Rör ihop citronskal-, saft och olja och rör i det. Grovriv osten och blanda i. Smaka av med salt och peppar. Arrangera köttet på ett stort fat och lägg rucolan över. Toppa med en fin hög av salsan och garnera med halverade tomater och oregano. Drag några varv med pepparkvarnen.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!