Rostade rotfrukter med fetaost och oliver

4 portioner300 g palsternacka300 g morötter300 g kålrot350 g rödbetor2 msk olivoljaflingsalt och nymalen svartpepparTill servering:1 förpackning tärnad fetaost och oliver i olja, 150 gbasilikablad

Foto: Jörgen Hagelqvist

Mat & dryck2006-09-21 00:00
Sätt ugnen på 225º. Skala och skär palsternacka och morot på längden och kålroten i kuber. Skala och klyfta rödbetorna. Lägg rödbetorna i en separat liten form och blanda i en tesked olja. Salta och peppra. Lägg resten i en annan form och se till att rotfrukterna inte ligger så mycket på varandra. Ringla över resten av oljan och salta och peppra. Rosta i ugnen cirka 30-35 minuter tills de är mjuka och fått vacker färg. Vänd en gång under tiden. Blanda allt försiktigt med rödbetorna och häll över fetaost- och olivblandningen. Skeda över lite av oljan det legat i om du vill. Garnera med basilikablad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!