Röbetscarpaccio med parmaskinka och rostade cashewkärnor

Rödbetscarpaccio med parmaskinka och rostade cashewkärnor(4 portioner) @Body Text:Cashewkärnor är egentligen inte en nöt utan kärnorna från en stenfrukt. Du kan använda pinjekärnor istället om du vill. Pinjekärnor är heller ingen nöt utan fröna från en kotte. Den här förrätten är lyxig med enkla ingredienser.2 färska rödbetor8 skivor lufttorkad skinka, t ex serrano-, el parmaskinka50 g rucola, el mizunasallat3 msk cashewkärnor, el pinjekärnorjungfruolja av hög kvalitet4 msk flagad parmesanostflingsalt och nymalen svartpeppar

Röbetscarpaccio med parmaskinka och rostade cashewkärnor.

Röbetscarpaccio med parmaskinka och rostade cashewkärnor.

Foto: Pelle Johansson

Mat & dryck2006-04-20 00:00
Skala rödbetorna och skär dem i mycket tunna skivor. Arrangera dem bredvid varandra som en blomma på fyra tallrikar. Lägg skinkskivorna vackert i mitten och lägg en näve sallat ovanpå. Rosta cashewkärnorna i en torr panna ett par minuter under omrörning. Se till att det inte bränns. Strö över cashews, salta och peppra och droppa över en god jungfrulig olivolja. Strö över parmesanost och servera genast.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!