Risotto primavera

(4-6 portioner) En risotto ska vara ungefär som risgrynsgröt i konsistensen men riset ska vara "al dente" d v s ha tuggmotstånd. Hemligheten är att inte lämna spisen utan att röra ofta samt att inte ha för hög värme. Man ska sköta om sin risotto som ett litet barn, den behöver tillsyn hela tiden.1/2 hackad gul lök2 hackade vitlöksklyftor3 msk olivolja3 dl arborio- eller carnaroliris1 1/2 dl vitt vin1 l stark hönsbuljong100 g skuren sparris100 g skurna gröna bönor100 g sköljd spenat2 strimlade salladslökar1 1/2 dl riven prästostsalt och nymald svartpeppar

Mat & dryck2006-03-23 00:00
Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök och vitlök utan att det tar färg. Lägg i riset och rör om tills det blir blankt och lite genomskinligt. Häll i vinet och rör tills det kokar in. Späd med buljongen, cirka två deciliter och rör tills det kokar in. Späd igen, en deciliter i taget och rör tills det kokar in. Efter cirka 20-25 minuter är det klart. Lägg i grönsakerna de sista fem minuterna. Blanda i osten och smaka av med salt och peppar. Späd med mer buljong om det blir för tjockt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!