Räksufflé

(4 port)400-500 g räkor med skal2 msk margarin, 4 msk vetemjöl2 dl mjölk + 1 dl matlagningsgrädde4 äggulor4 msk klippt dill, 1 tsk salt, 1 krm vitpeppar0,5 msk potatis- eller majsenamjöl4 äggvitor

Mat & dryck1998-11-23 11:50
Skala räkorna. Smält margarinet i en kastrull. Fräs helt hastigt räkorna i fettet. Ta upp räkorna.
Rör ner vetemjölet. Späd under omrörning med mjölk och grädde. Låt stuvningen sakta koka 3-5 min. Ta kastrullen från värmen.
Rör ner äggulorna en i taget. Tillsätt salt, peppar, dill, potatismjöl och räkor. Låt smeten svalna.
Vispa vitorna till hårt skum. Vänd ner dem varsamt i smeten. Häll den i smord form med raka kanter, rymd ca 2 l.
Grädda i ugn vid 175 grader, ca 50 min. Öppna inte ugnsluckan! Servera den genast.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!