Räkstuvning

(4 port)Räkstuvning som är användbar till mycket. Till krustader, crepes, omelett, varm smörgås och till ett pajskal. Koka gärna av skalen om de ska användas till stuvning, sås eller soppa. Mycket smak sitter just i skalen. Tänk påatt inte låta räkorna koka med, då blir de lätt sega.400 g räkor med skal1 msk margarin2 dl vatten + 0,5 fiskbuljongtärning1 dl torrt vin2 msk margarin, 4 msk vetemjöl2 dl räkbuljong, 2 dl matlagningsgrädde1 tsk tomatpuré, hackad dill, ev salt och peppar.

Mat & dryck1998-11-23 11:58
Skala räkorna. Fräs skalen i margarin i en kastrull. Häll på fiskbuljong och vin. Låt småkoka ca 10 min. Sila ifrån skalen och spar buljongen. Fräs margarin och vetemjöl. Späd under omrörning med räkbuljong och grädde. Koka 3_5 min. Tillsätt tomatpuré och dill.
Blanda ner räkorna och låt dem bli heta. Smaksätt ev med salt och peppar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!