Rabarberkompott med kanel och vanilj

( 4 portioner) Satsa på en glass av god kvalitet, den må vara dyr men så rara primörer kräver den bästa glassen.700 g rabarber1 1/2 dl strösocker1 vaniljstång1 kanelstångTill servering:Vaniljglass av god kvalitet

Rabarberkompott med vaniljglass.

Rabarberkompott med vaniljglass.

Foto: Nina Leijonhufvud

Mat & dryck2006-05-31 18:10
Ansa rabarbern och skär den i små bitar. Lägg i en kastrull och häll i sockret. Skär vaniljstången längs med och skrapa ur fröna i kastrullen. Lägg i den urskrapade vaniljstången och låt den koka med. Tillsätt också kanelstången och låt rabarbern smälta på svag värme med sockret och kryddorna till en ljuvlig kompott. Det tar 5—10 minuter. Servera med vaniljglass.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!