Quesillo de cacao
Quesillo påminner om brulépudding eller spansk flan, men är inte riktigt likadan. Särskilt inte när den som så ofta i Venezuela görs med smak av kakao.1 burk kondenserad mjölk 5 ägg1 matsked vaniljsocker½ liter mjölk (helst röd)3 matskedar kakao3 matskedar socker (för täcket)
Häll övriga ingredienser i en skål och blanda väl. Häll smeten i formen.
Gör i ordning ett vattenbad och ställ in formen i mitten av ugnen på 155 grader i minst en timme. Om vattnet börjar bubbla eller koka är temperaturen för hög.
Testa om quesillon är klar med en kniv eller provsticka. Mitten ska vara lite rinnig, men halvvägs mellan kant och mitt ska det vara torrt.
Täck formen med folie. Låt svalna. Ställ i kylskåp över natten.
Lägg upp på tallrikar (sätt tallriken mot formens botten innan du vänder) och servera.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!