Pumpasoppa
6-8 portioner1,2 kg pumpa2 gula lökar4 vitlöksklyftor1 msk smör12 dl mjölk4 buljongtärningar, gärna hönsbuljong men grönsaksbuljong går också bra.4 dl crème fraicheRivet skal och saft från 2 lime2 msk citronsaft2 tsk sambal oelek1 krm riven muskotnötKnaperstekt bacon och rucola eller koriander att toppa med.
Foto:
Skala pumpan och gröp ur kärnhuset, den skalade pumpan ska väga 1,2 kg. Skär pumpan i tärningar.
Skala och hacka löken.
Fräs den gula löken mjuk i smör i en gryta.
Tillsätt vitlöken och därefter pumpa, mjölk och buljongtärningar.
Låt soppan koka cirka 10 minuter.
Mixa soppan slät.
Rör ner hälften av cremefraiche (resten ska användas till toppingen).
Smaksätt med lime, sambal oelek och riven muskotnöt. Smaka av med lite flingsalt om det behövs.
Låt soppan koka upp.
Servera med en klick crème fraiche, toppa med lite knaperstekt bacon samt rucola eller koriander efter tycke och smak.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!