Potatissallad med sparris och senapsdressing
1 kg svensk färskpotatis eller vanlig potatis2 buntar grön sparris (ca 500 g). Sparrisen kan även bytas ut mot broccoli.2 knippen späda morötter (ca 500 g)1 knippe salladslök1 dl hackad dill2 dl gräddfil2 msk dijonsenap1 msk skånsk senapsalt peppar
Gör så här:
1. Koka potatisen och låt svalna.
2. Skala och koka sparris 3 min och morötter 5 min var för sig i saltat vatten. Kyl av i iskallt vatten, då behåller grönsakerna färgen bättre.
3. Dela sparrisen och morötterna på längden. Låt rinna av på hushållspapper.
4. Strimla salladslöken. Blanda med sparris och morötter.
5. Hacka dillen grovt. Blanda med gräddfil, dijonsenap, skånsk senap, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
6. Halvera potatisarna. Vänd ner dem och grönsakerna i dressingen och lägg på ett stort fat.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!