Pasta primavera

4-6 portioner300 g valfri pasta500 g bondbönor (170 g urplockade bönor)150 g gröna bönor150 g mangold el spenat3 dl vispgrädde2 dl finriven parmesanost + lite mer till serveringflingsalt och nymald svartpeppar

Mat & dryck2008-08-28 00:08

Koka pastan al dente, d v s med tuggmotstånd enligt paketets anvisningar. Skölj den hastigt i kallt vatten genom durkslag. Rensa och tillaga bondbönorna enligt beskrivningen ovan. Snoppa gröna bönorna och förväll dem hastigt i kokande lättsaltat vatten, ca 2-3 minuter. Förväll mangolden hastigt och ta upp med hålslev och låt rinna av på en ren handduk. Hetta upp grädden. Tillsätt osten och låt den smälta på svag värme under omrörning. Blanda pastan med grönsakerna i en stor kastrull och häll i den varma gräddblandningen. Strö på generöst med flingsalt och drag många varv med pepparkvarnen inställd på grovmalen peppar. Hetta upp allt på svag värme, servera ur varma djupa skålar och bjud mer riven parmesan till.

Tips
Lite hot sauce som t ex Tabasco är gott på. Vill man ha kött är smulad knaperstekt bacon på toppen inte så dumt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!