Pasta med kronärtskockor och feta

4 port400 g pasta 1-2 msk olivolja1 rödlök, hackad2 vitlöksklyftor, finhackade1 burk kronärtskockor skurna i kvartar eller 1 paket frysta kronärtskockor.Ett knippe färska örter, finhackade till exempel basilika, oregano eller salvia.SaltSvartpeppar

Mat & dryck2008-10-15 06:59
Serveras som tillbehör men kan också uppgraderas till huvudrätt genom att tillsätta till exempel parmaskinka eller stora vita bönor.
Koka pastan och häll i ett durkslag. Häll olivolja i en kastrull. Ställ kastrullen på en kall platta och lägg i rödlök och vitlök. Sätt plattan på högsta värmen. Så fort löken börjar fräsa lite i oljan vrider du ner till medelvärme. På det här sättet undviker du att bränna vitlöken, vilket är lätt hänt. Fräs några minuter och tillsätt sedan kronärtskockorna. Fräs ytterligare någon minut (om kronärtskockorna är frysta krävs längre tid, ca 5-10 minuter). Rör ner pastan i fräset. Låt den bli varm och avsluta sedan med salt, peppar och hackade örter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!