Påskskinka med aprikoser

1,5 kg benfri rimmad skinka225 g torkade aprikoser1 dl madeira10_15 hela nejlikor2 msk fransk senap0,5 dl farinsocker2,5 dl utspädd äppeljuice

Mat & dryck1998-11-23 13:40
Sätt ugnen på 175 grader. Spola skinkan under rinnande kallt vatten i ett par min. Linda sen in den i ugnsfolie och stick in en köttermometer där skinkan är som tjockast. Lägg den i en långpanna och sätt på nedersta falsen i ugnen.
Lägg aprikoser och madeira i en liten kastrull och sjud tills aprikoserna blivit mjuka, men inte sladdriga.
Då termometern visar 73 grader tar man ut skinkan ur folien och häller bort spadet. Tag bort nätet från skinkan, skär av svålen men lämna kvar en halv cm fett. Skär fettet i rutor och stick ner
nejlikorna i kryssen.
Bred senapen över skinkan och strö över farinet. Lägg tillbaka skinkan i pannan och häll i äppeljuicen. Lägg också dit aprikoserna med deras spad.
Sätt in i ugnen igen. Samma värme. Ös skinkan ofta under resten av tiden (ungefär 20 min).
Servera den varm, kall eller ljummen. Lägg skinkskivorna i en rad mitt på ett stort fat och aprikoserna i två rader vid sidan. Några kvistar bladpersilja vid ena kortändan och ni har en vårlig påskskinka.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!