Päronpaj

(6 port)I pajens fyllning ingår blåbär, som vi nu får hämta ur frysen men vid säsong gärna plockar själva.Pajdeg: 2 dl vetemjöl, 125 g margarin, 2 msk vaniljsocker, 1 msk vatten 4-5 färska päron, 2 dl frysta blåbärTäcke: 2 ägg, 0,5 dl mjölk, 50 g riven mandelmassa

Mat & dryck1998-11-23 15:57
Hacka samman pajdegen för hand eller i matberedare.
Låt vila kallt ca 1 timme.
Klä en pajform med degen. Nagga botten. Fördela blåbären i pajskalet.
Lägg på skalade, urkärnade och halverade päron på blåbären.
Vispa upp äggen tillsammans med mjölken. Rör ner mandelmassan. Häll smeten över päronen.
Grädda i ugn vid 200 grader, ca 35 min.
Bjud pajen med lättvispad grädde eller glass.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!