Parmalindad lax

4 portioner700 g skinn- och benfri färsk lax8 hela skivor parmaskinka1 hackad skiva parmaskinka1/2 hackad gul lök1/2 hackat äpplesmör el margarin till stekning

Parmalindad lax med risotto.

Parmalindad lax med risotto.

Foto: Staffan Claesson

Mat & dryck2006-03-23 00:00
Sätt ugnen på 200º. Skär laxen i portionsbitar. Salta och peppra. Skär en skåra i varje bit. Fräs hackad parmaskinka, lök och äpple hastigt i lite matfett. Salta och peppra efter smak. Fördela fyllningen i skårorna på laxen och linda två skivor parmaskinka runt varje. Hetta upp lite matfett och stek laxen ca 3-4 minuter på varje sida. Lägg bitarna i en ugnsfast form och låt de gå klart ca 5-7 minuter i ugnen. Servera med risotton.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!