Pabellón criollo, kreolsk köttgryta med bönor

(8 personer)Steg 1.Carne Mechada, strimlat kött. 2 kg märgpipavatten tillräckligt för att täcka köttet i grytasalt efter smak1 knipplök1 selleristjälkfärsk persilja och koriander1 gul lök1 röd paprika

Pabellón criollo med de rätta tillbehören.

Pabellón criollo med de rätta tillbehören.

Foto: Sven-Olof Ahlgren

Mat & dryck2008-05-15 00:01
Lägg köttet i vattnet. Hacka alla grönsaker i små bitar, blanda i. Sätt på lock, koka på låg värme i 4 timmar eller tills köttet är mjukt. Ta ur köttet, låt svalna, strimla för hand, trådsmalt och ta bort ev. fett.

Steg 2
Matolja
3 gula lökar
3 paprikor, röda
2 klyftor vitlök
2 milda pepperoni, gröna
3 färska plommontomater, utan skal, krossade
svartpeppar
färsk koriander
2 msk worchester sås

Fräs i gryta strimlat kött, stek i ungefär 3 min på medelvärme.
Tillsätt tomater, svartpeppar, koriander och worchestersås. Låt puttra i 15 min utan lock, tillsätt lite av köttbuljongen från steg 1.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!