Oyster Rockefeller

(4 portioner) 8 ostron1 finhackad schalottenlök1 finhackad selleristjälk1 liten finhackad klyfta fänkål, ca 40 g1 påse babyspenat, 70 g2 msk smör till stekning½ skiva formfranska, kanter bortskurna1 msk Pernod 1 dl finriven parmesanostrivet skal från 1 ekologisk liten citron (tvättad)1/2 msk pressad citronflingsalt och nymald svartpepparcitronklyftor till servering

Mat & dryck2008-12-27 00:00
Sätt ugnen på 225°. Öppna ostronen med ostronkniv. Låt vätskan vara kvar. Släng överskalen. Fräs löken, selleri och fänkål lätt i smöret utan att det tar färg. Tillsätt spenaten och fräs lite till. Smula i brödet och häll i Pernoden. Blanda i den rivna parmesanosten, skal- och saft från citronen och smaka av med salt och peppar. Så här långt kan du förbereda. Fördela fyllningen på ostronen och gratinera dem fem minuter i ugnen precis innan servering. Servera med en citronklyfta.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!