Ost- och skinkgifflar
(16 st)Gör degen själv till gifflarna eller använd sconesmix. Bjud gifflarna till en soppa (gärna kall soppa och ljumma gifflar) eller ät dem till en blandad grönsakssallad.4 dl vetemjöl eller 3 dl vetemjöl+1 dl grahamsmjöl1,5 tsk bakpulver, 1 tsk salt50 g margarin1,5 dl filmjölk.Fyllning:50-75 g rökt skinka eller kassler i små tärningar, 50-100 g riven ost, t exlagrad prästost.
Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rund kaka, ca 30 cm i diameter.
Dela varje kaka i åtta trekanter.
Fördela fyllningen på de 16 bitarna.
Rulla samman till gifflar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i ugn vid 225 grader, ca 10 min.
Bjud dem gärna ljumma.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!