Örtmarinerad strömming

(4 port)Bjud den gärna med kokt mandelpotatis.600 g strömmingsfiléMarinad:2 ägg, 1 dl lätt crFme fraiche, 1 msk fransk senap, 1 finhackad gul lök, 1 dlfinklippt gräslök, 2 krossade vitlöksklyftor, 1 tsk salt, 1 krm örtpeppar, 2tsk smulad torkad dragon.Till panering:2 dl fint rågmjöl, 1 tsk salt.

Mat & dryck1998-11-24 09:49
Klipp bort ryggfenan på filéerna.
Blanda samman marinaden.
Lägg ner strömmingen i marinaden och låt ligga minst två timmar på kallt ställe.
Ta upp strömmingen och låt rinna av. Vik ihop den tvärsöver.
Blanda samman mjöl och salt till paneringen. Vänd strömmingarna i mjölblandningen.
Stek dem vackert bruna på båda sidor i margarin i en stekpanna, ca 2 min per sida.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!