Örtmarinerad lax

(4 port)Låt laxkotletterna ligga i marinad innan de steks, det ger en god smakbrytningåt anrättningen. Bjud med kokt, nypressad potatis, sparris från burk eller fryst och gärna en kall sås.4 laxkotletter, a ca 150 gMarinad:3 msk olivolja, 2.5 dl vitt vin, 2 tsk örtagårdskrydda, 0.5 tsk salt, 1 tskcitronpeppar.Grön sås:2 mogna avokado, 1.5 dl gräddfil, 0.5 msk vanlig senap, ev 1 pressadvitlöksklyfta.

Mat & dryck1998-11-23 15:06
Blanda samman marinaden. Putsa eventuellt och torka av kotletterna. Lägg dem
i en trång form och häll över marinaden. Låt stå minst två timmar på kallt ställe.
Gör såsen under tiden. Halvera och kärna ur avokadon. Gröpa ur fruktköttet och mixa eller mosa det.
Blanda med gräddfil och kryddor. Låt
mogna en stund.
Ta upp kotletterna och torka av dem något. Stek dem i margarin i en stekpanna, 3-4 min per sida. Bjud med tillbehör.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!