Ofvandahls

131-åriga Ofvandahls har anor som heter duga och känslan sitter i de medaljongtapetserade väggarna. Dessutom smakar bakelserna fantastiskt, konstaterar Kafépatrullen.

Mat & dryck2009-01-16 00:01
Alltför medfaret och i prompt behov av en uppfräschning? Eller tjusigt slitet som en medvetet vald stil? Sant är att 131-åriga Ofvandahls har anor som heter duga och att känslan sitter i de medaljongtapetserade väggarna. Här finns lika gott om stamgäster som om svartvita fotografier av dåtidens Uppsala.

För den hungrige är lunchalternativen rätt få. Den vegetariska pirogen (69 kronor inklusive sallad, bröd och måltidsdryck) är något degig med odefinierbar smak. Då är den katalanska bondsoppan (69 kr) betydligt bättre. God och matig, men utan att sticka ut.

Bäst är nog ändå att luncha någon annanstans och ge Ofvandahls chansen när du är fikasugen. Hallonbakelsen (26 kr) är fantastisk med sina smakrika hallon och en väl avvägd kombination av grädde, vaniljkräm och mandelbotten. Tryffelmusslan (26 kr) är Ofvandahls egen specialitet och en dröm för chokladälskare. Minisemlan (20 kr) med mustig kardemummasmak är perfekt för den som är sugen på en munsbit. Eller varför inte slinka in en måndagskväll när här hålls poetry slam. Ofvandahls har blivit stans mesta ställe för tävlingar i estradpoesi.

Vad? Ofvandahls hovkonditori.
Var? Sysslomansgatan 5.
När? Mån-fre 8-18, lör 9-17, sön 11-16.
Påtår: Ingår.
Latte: 25 kr.
Utbud: Bakverk, kakor, smörgåsar, några luncherbjudanden.
Vid bordet bredvid: Två yngre kvinnor med uppslagna pärmar.
Barnvänligt: Barnstolar finns, och nog kan man knöka in i alla fall ett par barnvagnar.

Plus: Fantastiska bakverk. Studentrabatt.
Minus: Få matiga rätter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!