Nikkaluoktasoppa

4 port200-250 g köttfärs4 dl strimlad vitkål, ca 150 g1 msk smör/olja1-2 msk sötstark senap1 msk tomatpuré1 lagerblad1 l vatten + 2 kött- eller grönsaksbuljongtärningar (eller välj fond på flaska)1 purjolök, ev 1 paprika1 msk sojanymald svartpeppar, hackad persilja

Mat & dryck2001-04-18 11:14
Snitta, skölj purjolöken och strimla den. Finstrimla vitkålen genom att ta osthyveln till hjälp. Ska paprikan få vara med, så skölj, kärna ur och strimla den. Hetta upp fett i en gryta och bryn färsen till fin färg och rör den till grynig konsistens.
Tillsätt senap, tomatpuré, lagerblad, vatten och smulade buljongtärningar (eller fond). Låt småkoka ca 5 min. Blanda ner purjolök och vitkål och låt småkoka 5-10 min. Om paprika används, blanda ner den då 5 min återstår av koktiden. Smaka av med soja, nymald svartpeppar och strö över hackad persilja.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!