Mustig kycklinggryta

(4 port)Stycka kycklingen i portionsbitar. Bryn bitarna först och låt dem sedaneftersteka med övriga ingredienser.1 stor färsk kyckling, 1,2-1,5 kgmargarin1 tsk salt, 1 krm blandpeppar2 gula lökar, 2 vitlöksklyftor6 tomater1 lagerblad, 0,5 tsk timjan, 1 tsk paprikapulver1 krm cayennepepparca 2 dl buljong (tärning + vatten)2 paprikor i olika färg

Mat & dryck1998-11-24 10:05
Dela kycklingen i portionsbitar. Bryn dem i margarin i en gryta. Salta och
peppra. Ta upp kycklingbitarna.
Skålla tomaterna genom att hastigt doppa dem
i hett vatten. Skala dem och dela i mindre bitar. Skala och skär löken i skivor och skär den skalade vitlöken i strimlor.
Fräs löken i margarin i grytan och tillsätt tomater och kryddor. Späd med buljong. Lägg ner kycklingbitarna. Låt eftersteka på svag värme under lock, ca 20 min.
Kärna ur paprikorna och strimla dem. Lägg ner dem i grytan. Låt sjuda ytterligare ca 5 min. Smaka av med mer kryddor om det behövs.
Bjud med nykokt pasta och en sallad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!