Musslor som doftar Medelhav

16-20 stora färska blåmusslor3-4 dl finhackad bladpersilja2 stora vitlöksklyftordet gula skalet av en rentvättad citron2 droppar tabascosås4 msk olivoljasalt och nymalen peppar

Mat & dryck1998-11-23 14:28
Borsta musslorna under rinnande kallt vatten tills de blir rena.
Slå dem sen en och en mot diskbänken och se till att de sluter sig. Kasta dem som ändå är
öppna.
Hacka persiljan, krossa vitlöken och finhacka citronskalet, blanda i tabasco,olja, salt och peppar.
Lägg musslorna som de är i botten på en stor kastrull och ånga dem över het platta i deras egen fuktighet. De öppnar sig då och avger sitt spad. Skaka kastrullen då och då över värmen med locket på några minuter.
Tag upp musslorna med hålslev och tag ut dem ur skalen. Häll den blandade dressingen i spadet, rör om och lägg ner musslorna och ge dem ett uppkok. Nu doftar det förföriskt!
Lägg tillbaka musslorna i deras skal tillsammans med såsen. Servera dem omedelbart tillsammans med ett glas vitt vin och ett gott vitt bröd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!