Morotssoppa med ingefära och ugnsbakad lök
(4 port)400 g morötter (cirka 6 stycken normalstora) 2 schalottenlökar50 g smör1 1/2 liter hönsbuljong50 g färsk ingefära2 stora gula lökar1 tsk korianderfrönfärsk koriandersalt, peppar
Tillsätt riven ingefära och låt koka tills morötterna är mjuka. Mixa till fin konsistens och sila sedan. Smaka av med salt och peppar. Baka den gula löken hel, med skalet på, i ugn på saltbädd av grovsalt i 1 1/2 timme på 160 grader. Låt svalna.
Skala löken och skär den i strimlor som sedan får fräsa i smör tillsammans med krossade korianderfrön. Salta och peppra. Gör en hög av löken i mitten på en djup tallrik. Häll soppan runt om löken och garnera med färsk koriander.
Serveringstips: Soppan är god som den är, men vill man ha den matigare kan man tillsätta rostade kycklingbitar, kycklingfrikadeller eller stekta havskräftsstjärtar.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!