Morotsoppa med hetta

(4 portioner)En varm vintersoppa som värmer av het chili, ingefära och mustig kanel.1 hackad schalottenlök2 hackade vitlöksklyftor1 tumstor bit färsk ingefära, riven1 urkärnad och finhackad chili2 msk olivolja500 g morötter1 l stark kycklingbuljong1 kanelstångsalt och nymald svartpeppar1 stor pressad apelsinev vatten till spädningServeringsförslagSkalade räkor och korianderkvistar

Mat & dryck2010-01-19 11:27
Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs schalottenlök, vitlök, ingefära och chili snabbt utan att det tar färg. Skala morötterna och skär i slantar. Låt det bryna med någon minut utan att det bränns. Häll på buljong och lägg i kanelstången. Låt det sjuda utan lock cirka 15 minuter eller tills morötterna är mjuka. Tag upp kanelstången och mixa soppan slät och häll tillbaka soppan i grytan. Pressa apelsinen och tillsätt saften. Låt det få ett uppkok och smaka av med salt och peppar. Späd med vatten om soppan blir för tjock. Servera som den är eller med räkor och koriander.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!